Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Live

Älä ota stressiä uudenvuoden tarjoiluista: pienet cocktailherkut syntyvät juhlapöytään käden käänteessä – Nämä kolme herkullista suolapalaa vievät kielen mennessään

Uusi vuosi on jälleen käsillä. Joulun ruoanlaittomaratonin jälkeen uudenvuoden juhlapöydästä ei kannata ottaa stressiä. Suloiset pienet cocktailpalat syntyvät helposti ja nopeasti uudenvuoden juhlavieraille. Täytteissä maistuvat kylmäsavuporo, kylmäsavulohi ja sinihomejuusto. Lohirullat saaristolaisleivällä (noin 25 kappaletta) 300g kylmäsavu- tai graavilohta 150g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa 150g ranskankermaa Tuoretta tilliä ja ruohosipulia 1 rkl sitruunamehua Saaristolaisleipää Valmistus (alle 2,5h, aktiivinen aika 20 minuuttia) Hienonna yrtit, sekoita keskenään yrtit, tuorejuusto, ranskankerma ja sitruunamehu. Levitä kylmäsavulohifileet tuorekelmun päälle niin, että ne muodostavat suorakaiteen muotoisen levyn. Levitä täyte varovasti levyn päälle. Kääri levy tiukasti rullalle ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita ympyröitä tai neliöitä. Viipaloi kalarullasta sopivankokoisia suupaloja ja asettele palat leivän päälle. Koristele tillillä ja ruohosipulilla. Kylmäsavuporotaskut (40 kappaletta) 500g esikaulittuja voitaikinalevyjä 1 kananmuna Täyte 50g poron kylmäsavupaistia 1 pieni punasipuli 150g piparjuurituorejuustoa 150g ranskankermaa (tuoretta timjamia) Valmistus (30 minuuttia) Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa taikinalevyt terävällä vetisellä ruudukoiksi (2x4). Saat yhdestä ruudusta aina kahdeksan cocktailpalaa. Taikinalevyjen ei kannata antaa sulaa täysin ennen leikkausta, sillä ne on helpompi leikata hieman kohmeisina. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla. Voit ripotella päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, jotta pinta ei tummu liikaa. Sekoita hienonnetut kylmäsavuporoviipaleet, sipuli, tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Nosta nokare täytettä jäähtyneiden halkaistujen cocktailpalojen väliin tai päälle. Viikunaiset sinihomejuustokeksit (noin 40 kappaletta) Spelttikeksejä (tai muita ohuita keksejä) 150g sinihomejuustoa (tai valkohomejuustoa) 150g pehmeitä viikunoita 150g ranskankermaa 1rkl rosépippuria Koristeluun saksanpähkinää tai pekaanipähkinää. Valmistus (20 minuuttia) Pilko juusto ja viikunat. Sekoita täytteen aineet keskenään. Nostele nokare täytettä keksien päälle. Koristele pähkinöillä. Viikunainen sinihomejuustotäyte sopii myös mainiosti voitaikinataskujen sisään.